2020 m. rugsėjo 28 d. 10–12 val. Europos Komisijos Švietimo, jaunimo, sporto ir kultūros generalinis direktoratas kviečia į virtualią konferenciją „Švietimas prasideda nuo kalbos“. Pagrindinė konferencijos tema – kalbinių kompetencijų vaidmuo Europos švietimo erdvės ateičiai. Renginio metu bus pristatyta nauja Europos Komisijos ataskaita, po pristatymo vyks švietimo ministrų iš Prancūzijos, Italijos ir Vokietijos diskusija.

14 val. pasirodys naujas video, kuriame pažymimi kalbų projektai, gavę „Erasmus+“ finansavimą arba Europos kalbų ženklą.

Konferencija nemokama ir atvira visuomenei. Registracija: https://ec.europa.eu/education/events/european-day-of-languages-2020_en

Europos kalbų diena švenčiama kasmet rugsėjo 26 dieną ir yra puiki proga diskutuoti apie kalbų mokymąsi ir kalbinę įvairovę. Iniciatyva prasidėjo 2001 metais bendromis Europos Sąjungos ir Europos Tarybos pastangomis ir nuo to laiko taip išpopuliarėjo, kad daugybė kalbos ir kultūros institutų, asociacijų, universitetų ir mokyklų joje dalyvauja.  

Per „Erasmus+“ finansavimą direktoratas remia vietinius ir nacionalinius renginius, susijusius su Europos kalbų diena.