Pažintinis vizitas

Gegužės 22-27 d., 2023 m. | Rovaniemis ir Laplandija, Suomija

REGISTRACIJA iki balandžio 17 d. 

Ar esate jaunimo darbuotojas, lyderis, savanoris, užsiimantis su jaunimu mažesniame miestelyje ar kaimo vietovėje?

Tuomet nepraleiskite progos susitikti su jūsų kolegomis iš skirtingų Europos šalių ir pažinti Suomijos darbo su jaunimu provincijoje patirtį!

Pažintinis vizitas Laplandijoje gegužės 22-27 dienomis suteiks galimybę pamatyti kaip darbas su jaunimu vyksta šiame regione, 10 skirtingų savivaldybių, miestų bei kaimų, kurių gyventojų skaičius svyruoja nuo 60 000 iki 950.

Jaunimo darbuotojai bei asmenys, organizuojantys veiklas su jaunimu, susiduria su kiek kitais iššūkiais, nei mieste gyventantys jaunimo lyderiai bei darbuotojai. Kaimo vietovės Europoje gali būti labai įvairios, bet jos taip pat turi bendrų bruožų – ilgi atstumai, nedaug jaunų žmonių, mažiau paslaugų, švietimo ir darbo galimybių. Šis pažintinis vizitas yra skirtas susipažinti su būtent tokio darbo ir veiklos specifika, įsikvėpti idėjų, sužinoti naujų metodų ir įrankių bei praplėsti akiratį apie kitus europinius kontekstus. 

Pažintinio vizito metu dalyviai:

  • drauge su kolegomis iš kitų šalių nagrinės ir lygins, kaip darbas su jaunimu atrodo skirtingose Europos kaimo ir miestelių vietovėse;
  • sužinos ir pamatys, kaip darbas su jaunimu organizuojamas mažose Suomijos savivaldybėse;
  • įgis praktinių žinių, metodų bei įrankių, kaip sėkmingai vykdyti veiklas su jaunimu lokaliu lygmeniu;
  • gaus informacijos apie Europos Sąjungos jaunimo programų galimybes;
  • pasisems idėjų ateities projektams ir partnerystėms.

Kaip vyks pažintinis vizitas?

Pažintinis vizitas truks beveik visą savaitę – dalyviai turėtų atvykti į Rovaniemį gegužės 22 d., pirmadienį, o išvykti anksčiausiai gegužės 27 d., šeštadienį. Programos metu drauge su suomių jaunimo darbuotoju dienai keliausite į jo darbo ar savanoriavimo vietą bei stebėsite jo veiklą, prisidėsite prie jos.  

Savivaldybės, miesteliai bei kaimai, į kuriuos galėsite vykti: Rovaniemi, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Savukoski, Pelkosenniemi, Sodankylä, Kittilä ir Kolari.

Kas ir kaip gali dalyvauti atrankoje?

Pažintiniame vizite be organizatorių bei suomių jaunimo darbuotojų, dalyvaus dar 35 dalyviai iš įvairių Europos šalių. 

Dalyviai turėtų būti iš vietovių, kuriose yra mažiau nei 60 000 gyventojų, bei kurie tiesiogiai dirba ar savanoriauja su jaunimu, organizuoja jiems veiklas. 

Dalyvauti galima tiek vienam, tiek su kitu asmeniu iš jūsų organizacijos. 

Dalyviai turėtų mokėti bendrauti anglų kalba bei būti pilnamečiai. 

Siekiant, kad dalyviams įsitraukti būtų kuo paprasčiau, apgyvendinimas ir maitinimas bus suorganizuotas organizatorių, o kelionės išlaidos bus pilnai padengiamos. Kai kurios iš lankytinų vietų yra taip pat pritaikytos asmenims su negalia!


Daugiau informacijos apie vizitą: SALTO-YOUTH